List of Records in Diplomové práce

Parents: Záverečné práce  

Browse Results (4550 results found)

Subscribe to the RSS feed for this result set

Page 42 of 46

Result Pages:    « first ‹ previous  37 38 39 40 41 42 43 44 45 46  next › last »



  Abstract Views File Downloads ResearcherID Citation Count
Barniková, Andrea: Vplyv reologických vlastností pigmentových koncentrátov na proces farbenia syntetických vlákien v hmote. Katedra vlákien a textilu CHTF, Slovenská technická univerzita, 2001.      
Dobríková, Ivana: Vplyv rôznych chelátorov železnatých a železitých solí na oxidačnú silu Fentonovej reakcie. Oddelenie environmentálneho inžinierstva FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2007.      
Potisková, Alena: Vplyv rôznych faktorov na produkciu penicilínu kultúrou Pénicillium chrysogenum. Katedra biochemickej technológie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1993.      
Hipíková, Monika: Vplyv rôznych komplexačných látok na oxidačnú silu Fentonovej reakcie. Oddelenie environmentálneho inžinierstva FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2009.      
Furčiová, Erika: Vplyv rôznych pôdnych typov na mikrobiálnu degradáciu halogénovaných xenobiotík. Katedra biochemickej technológie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1994.      
Sťahel, Jaroslav: Vplyv selektívnej extrakcie mimomriežkového hliníka z tepelne stabilizovaných zeolitov Y na ich fyzikálno-chemické vlastnosti. Katedra technológie ropy a petrochémie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1999. 1 1  
Mulinková, Katarína: Vplyv sieťovania na vlastnosti modifikovaných PS/PBA disperzií. Oddelenie plastov a kaučuku FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2003.      
Medveďová, Lucia: Vplyv skladovania a transportných podmienok na teplotnú stabilitu cukrovinkárskych výrobkov. Katedra sacharidov a konzervácie potravín CHTF, Slovenská technická univerzita, 1996. 1    
Knapčíková, Denisa: Vplyv skladovania na mikrobiologickú kvalitu vybraných potravín. Oddelenie výživy a hodnotenia potravín FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2004.      
Jagelková, Mária: Vplyv škrobov na vlastnosti pudingov. Katedra mlieka, tukov a hygieny požívatín CHTF, Slovenská technická univerzita, 1992.      
Tumenžargal, Odongerel: Vplyv spôsobu termickej úpravy substrátov na rast vláknitých húb čeľade Mucoraceae. Katedra biochemickej technológie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1996.      
Šalapová, Silvia: Vplyv spracovania vzorky na stanovenie prvkov Rontgenovou fluorescenčnou analýzou. Katedra analytickej chémie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1991.      
Chromek, Miroslav: Vplyv spracovateľských prísad na vlastnosti gumárskych zmesí. Katedra plastov a kaučuku CHTF, Slovenská technická univerzita, 1994. 1    
Húšťavová, Mária: Vplyv štartovacích kultúr na kvalitu tepelne neopracovaných mäsových výrobkov. Katedra sacharidov a konzervácie potravín CHTF, Slovenská technická univerzita, 1994. 1    
Mačejová, Anna: Vplyv sterilizačného zákroku na akosť vybraných mäsových výrobkov. Katedra sacharidov a konzervácie potravín CHTF, Slovenská technická univerzita, 1994.      
Bachan, Zlatko: Vplyv stresových faktorov na zloženie mikrobiálnych lipidov. Katedra biochemickej technológie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1992.      
Vajcziková, Ingrid: Vplyv stresových faktorov prostredia na lipidy kvasiniek. Katedra biochemickej technológie CHTF, Slovenská technická univerzita, 2000.      
Al-Ariani, Nabil Ahmed Mohamed: Vplyv stupňa dekationizácie zeolitu typu Y na dealumináciu mriežky v podmienkach tepelnej stabilizácie. Katedra technológie ropy a petrochémie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1996.      
Sádecká, Žaneta: Vplyv substrátu na rast Enterobacter aerogenes a produkciu amínov. Katedra sacharidov a konzervácie potravín CHTF, Slovenská technická univerzita, 2000.      
Košťálová, Zuzana: Vplyv surovín a aditív na reologické vlastnosti ciest a kvalitu trvanlivého pečiva. Oddelenie potravinárskej technológie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2005.      
Rafayová, Jana: Vplyv sušiaceho procesu na kvalitatívne parametre skleného vlákna. Oddelenie keramiky, skla a cementu FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2006.      
Cedzová, Martina: Vplyv svetelnej predhistórie na vlastnosti papiera počas urýchleného starnutia. Oddelenie chemickej technológie dreva, celulózy a papiera FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2003.      
Strhanová, Katarína: Vplyv ťažkých kovov na kvasinkové kmene produkujúce karotenoidné pigmenty. Oddelenie biochemickej technológie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2003.      
Očková, Jana: Vplyv techniky a podmienok lakovania na vlastnosti polakovaných výtlačkov. Oddelenie polygrafie a aplikovanej fotochémie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2010.      
Danielie, Branislav: Vplyv technologických parametrov na rýchlosť starnutia piva a jeho sledovanie pomocou moderných fyzikálno-chemických metód. Oddelenie chemického a biochemického inžinierstva FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2007. 2    
Kolláriková, Andrea: Vplyv technologických vodných prúdov na výsledné parametre CHSK a BSK5. Katedra chemickej technológie dreva, celulózy a papiera CHTF, Slovenská technická univerzita, 2001.      
Petrasová, Michaela: Vplyv technológie na rozvoj koliformných mikroorganizmov v syre s bielou plesňou na povrchu. Katedra biochemickej technológie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1993.      
Bodáková, Melinda: Vplyv tehliarskej suroviny z lokality Starňa na kvalitu keramického črepu v tehelni Tornaľa. Katedra keramiky, skla a cementu CHTF, Slovenská technická univerzita, 2000.      
Špániková, Silvia: Vplyv tenzidov na rast a zloženie lipidov u Trichoderma viride. Katedra biochemickej technológie CHTF, Slovenská technická univerzita, 2001.      
Vrbová, Nora: Vplyv teploty a času na interesterifikáciu tukov. Katedra mlieka, tukov a hygieny požívatín CHTF, Slovenská technická univerzita, 1992.      
Štulrajter, Boris: Vplyv teploty a koncentrácie enzýmu na hydrolýzu a destabilizáciu kazeínových proteínov. Katedra chemického a biochemického inžinierstva CHTF, Slovenská technická univerzita, 1998.      
Piknová, Andrea: Vplyv teploty a miešania na mechanizmus hydrolýzy a destabilizácie kazeínových miciel. Katedra chemického a biochemického inžinierstva CHTF, Slovenská technická univerzita, 1996.      
Horváth, Martin: Vplyv teploty a miešania na stužovací proces. Katedra sacharidov a konzervácie potravín CHTF, Slovenská technická univerzita, 1993.      
Csirmazová, Henrieta: Vplyv teploty a obsahu NaCl na rast kmeňa Enterococcus faecalis a produkciu amínov. Katedra sacharidov a konzervácie potravín CHTF, Slovenská technická univerzita, 1999.      
Kratmüller, Miloš: Vplyv teploty a pH prostredia na rast kmeňa Enterococcus faecalis a produkciu amínov. Katedra sacharidov a konzervácie potravín CHTF, Slovenská technická univerzita, 1999.      
Matejík, Juraj: Vplyv teploty na proces horenia častice uhlia. Katedra chemického a biochemického inžinierstva CHTF, Slovenská technická univerzita, 2001.      
Simonová, Alena: Vplyv teploty na produkciu amínov baktériami. Katedra sacharidov a konzervácie potravín CHTF, Slovenská technická univerzita, 1998.      
Gašpariková, Eva: Vplyv teploty na rozklad primárneho kalu. Katedra životného prostredia CHTF, Slovenská technická univerzita, 2001.      
Ferjentsik, Zoltán: Vplyv teploty na zloženie piva vyrobeného z vysokoncentrovaných mladín imobilizovanými kvasinkami. Katedra biochemickej technológie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1999.      
Marcina, Ivan: Vplyv teploty na zmrašťovanie AlOOH gélových vlákien. Katedra keramiky, skla a cementu CHTF, Slovenská technická univerzita, 1992.      
Rovňanová, Erika: Vplyv teploty zrážania na morfológiu Mg(OH)2. Katedra anorganickej technológie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1993.      
Búranová, Katarína: Vplyv teploty, pH a kulinárnej úpravy na stabilitu flavonoidov pohánky. Oddelenie výživy a hodnotenia potravín FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2004.      
Gabčová, Miroslava: Vplyv tetrabenzyltiuramdisulfidu na polymerizáciu metylmetakrylátu. Katedra plastov a kaučuku CHTF, Slovenská technická univerzita, 1998.      
Ďurfina, Ladislav: Vplyv tetrabenzyltiuramdisulfidu na polymerizáciu styrénu. Katedra plastov a kaučuku CHTF, Slovenská technická univerzita, 1996.      
Bodnár, Kamil: Vplyv tokoferolov na stabilitu lipidickej zložky fermentovaných mäsových výrobkov. Katedra sacharidov a konzervácie potravín CHTF, Slovenská technická univerzita, 1995. 1    
Belej, Martin: Vplyv tokoferolov na technologické a senzorické vlastnosti fermentovaných mäsových výrobkov. Katedra sacharidov a konzervácie potravín CHTF, Slovenská technická univerzita, 1995. 1    
Lakatošová, Annamária: Vplyv transesterifikácie na akosť tukových násad. Katedra mlieka, tukov a hygieny požívatín CHTF, Slovenská technická univerzita, 1993.      
Kameschová, Eva: Vplyv typu technológie výroby na vlastnosti a štruktúru polyetylénu. Oddelenie plastov a kaučuku FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2009.      
Danics, Erik: Vplyv urýchleného starnutia na pevnosť medzivláknových spojov v štandardných duplexových hárkov. Katedra chemickej technológie dreva, celulózy a papiera CHTF, Slovenská technická univerzita, 1993.      
Babiaková, Dana: Vplyv urýchleného starnutia na stabilitu tlačovej farby na papierovej podložke. Katedra polygrafie a aplikovanej fotochémie CHTF, Slovenská technická univerzita, 2001.      
Marušicová, Božena: Vplyv urýchleného starnutia na vlastnosti pergamenu. Oddelenie polygrafie a aplikovanej fotochémie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2008.      
Bronišová, Andrea: Vplyv UTP-1 na mikroflóru fermentovaných mäsových výrobkov. Katedra chémie a technológie sacharidov a potravín CHTF, Slovenská technická univerzita, 1991. 1    
Jaško, Zsolt: Vplyv UV a IC žiarenia na oxidáciu cyklohexylamínu. Katedra organickej technológie CHTF, Slovenská technická univerzita, 2001.      
Koneracká, Martina: Vplyv veľkosti parného priestoru na L - G rovnováhu pri saturačnej metóde. Katedra chemického a biochemického inžinierstva CHTF, Slovenská technická univerzita, 1991.      
Hlinčíková, Lucia: Vplyv vitamínu E na hladinu poškodení DNA v bunkách CaC02 ovplyvnených dusitanom sodným. Katedra biochémie a mikrobiológie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1998.      
Barusová, Linda: Vplyv vlastností surovín na kvalitu frít a bielych lesklých glazúr. Katedra keramiky, skla a cementu CHTF, Slovenská technická univerzita, 2000.      
Matějka, Juraj: Vplyv vlhčiaceho roztoku na viskozimetrické vlastnosti ofsetových tlačových farieb. Katedra polygrafie a aplikovanej fotochémie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1999.      
Segíňová, Lucia: Vplyv voľných radikálov lipidov na kvalitu potravín a ich prevencia prírodnými látkami. Oddelenie výživy a hodnotenia potravín FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2004.      
Melišová, Denisa: Vplyv vonkajších podmienok na rast a tvorbu biogénnych amínov Enterococcus faecium. Katedra mlieka, tukov a hygieny požívatín CHTF, Slovenská technická univerzita, 2001.      
Gajdošová, Želmíra: Vplyv vybraných aditív na kvalitu pšenično - špaldových výrobkov. Oddelenie potravinárskej technológie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2007.      
Kleinová, Miriam: Vplyv vybraných faktorov na rast a produkciu biogénnych amínov Enterobacter cloacae. Katedra potravinárskej technológie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2002.      
Mečiarová, Ivana: Vplyv vybraných faktorov prostredia na rast Geotrichum candidum. Oddelenie výživy a hodnotenia potravín FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2009. 2    
Sulová, Zuzana: Vplyv vybraných flavonoidov na niektoré fyziologické a biochemické parametre hypertenzných potkanov. Oddelenie potravinárskej technológie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2005.      
Masarovičová, Gabriela: Vplyv vybraných jednotkových operácií na oxidačnú stabilitu rastlinných olejov. Katedra potravinárskej technológie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2002.      
Lániková, Oľga: Vplyv vybraných látok na stabilitu PVC. Katedra fyzikálnej chémie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1991.      
Ošková, Gabriela: Vplyv vybraných mikroelementov na metabolismus niektorých mliekárenských kultúr. Katedra mlieka, tukov a hygieny požívatín CHTF, Slovenská technická univerzita, 1996.      
Kovalčíková, Monika: Vplyv vybraných odmasťovačov na biologickú rozložiteľnosť ropných látok. Oddelenie environmentálneho inžinierstva FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2004.      
Zahradníková, Lucia: Vplyv vybraných prírodných extraktov na antioxidačný status repkového a slnečnicového oleja. Oddelenie potravinárskej technológie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2004.      
Křenek, Martin: Vplyv vybraných prísad na fyzikálno - mechanické vlastnosti cementov.. Katedra keramiky, skla a cementu CHTF, Slovenská technická univerzita, 1997.      
Kočišová, Emese: Vplyv vybraných surovín a aditív na reologické vlastnosti ciest a finálneho cereálneho výrobku. Oddelenie potravinárskej technológie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2005.      
Pagáčová, Petra: Vplyv vybraných technologických prúdov na čistiareň odpadových vôd Volkswagen Bratislava. Oddelenie environmentálneho inžinierstva FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2006.      
Kavická, Viera: Vplyv vybratých aditívnych látok na vlastnosti kozmetických emulzií. Katedra mlieka, tukov a hygieny požívatín CHTF, Slovenská technická univerzita, 1995.      
Hanáček, Vladimír: Vplyv výšky náplne bioreaktora na rýchlosť skvasovania mladiny. Katedra biochemickej technológie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1990.      
Liptáková, Erika: Vplyv železa a hliníka potrebného pri simultánnom zrážaní fosforu na aktivitu biomasy. Katedra životného prostredia CHTF, Slovenská technická univerzita, 1994. 1    
Kuffa, Rastislav: Vplyv železa na aeróbne a anaeróbne procesy. Katedra životného prostredia CHTF, Slovenská technická univerzita, 1995.      
Beníková, Katarína: Vplyv železníc SR na životné prostredie v rámci Košického kraja. Katedra životného prostredia CHTF, Slovenská technická univerzita, 1998.      
Kozinková, Katarína: Vplyv zlepšujúcich prípravkov na reologické vlastnosti ciest. Katedra sacharidov a konzervácie potravín CHTF, Slovenská technická univerzita, 2000.      
Šiška, Rastislav: Vplyv zlepšujúcich prostriedkov na reologické vlastnosti cesta a finálneho produktu. Katedra sacharidov a konzervácie potravín CHTF, Slovenská technická univerzita, 2001.      
Aqeel, Salem Mohamed S.: Vplyv zloženia a prísady na reologické vlastnosti olejov. Katedra technológie ropy a petrochémie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1996.      
Meričko, Damián: Vplyv zloženia chirálnej stacionárnej fázy na separáciu niektorých enantiomérov derivátov fenylkarbámovej kyseliny metódou HPLC. Oddelenie analytickej chémie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2004.      
Šándor, Martin: Vplyv zloženia dieselových palív na ich nízkoteplotné vlastnosti. Oddelenie technológie ropy a petrochémie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2006.      
Szolárd, Ildikó: Vplyv zloženia E — skla na jeho kryštalizáciu. Oddelenie keramiky, skla a cementu FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2003.      
Genčúr, Rudolf: Vplyv zloženia keramických frít na fyzikálno - chemické vlastnosti glazúr. Oddelenie keramiky, skla a cementu FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2004.      
Hoferíková, Alena: Vplyv zloženia koncentrátov na mechanické vlastnosti a štruktúrnu nerovnomernosť pigmentovaných polyesterových vlákien. Oddelenie vlákien a textilu FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2005.      
Košová, Alexandra: Vplyv zloženia koncentrátov na rovnomernosť pigmentovaných polyesterových vlákien. Oddelenie vlákien a textilu FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2004.      
Loduha, Milan: Vplyv zloženia nánosových zmesí na fyzikálne vlastnosti vlákna PES. Katedra plastov a kaučuku CHTF, Slovenská technická univerzita, 1991.      
Kašperek, Vladislav: Vplyv zloženia organického substrátu na acidobázické rovnováhy pri denitrifikácii. Katedra životného prostredia CHTF, Slovenská technická univerzita, 1992.      
Figura, Andrej: Vplyv zosietenia v roztoku na vlastnosti polyolefínov. Katedra plastov a kaučuku CHTF, Slovenská technická univerzita, 2001.      
Kušnierová, Jana: Vplyv zrážaných činidiel na biologické procesy čistenia odpadových vôd. Katedra životného prostredia CHTF, Slovenská technická univerzita, 1997.      
Peterová, Monika: Vplyv β-cyklodextrinu na neiónové tenzidy. Katedra vlákien a textilu CHTF, Slovenská technická univerzita, 1994. 1    
Vaneková, Monika: Vtok Ca2+ do erytrocytov a jeho modulácia látkami ovplyvňujúcimi signálne dráhy. Oddelenie biochémie a mikrobiológie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2006.      
Turáková, Katarína: Vtok Ca2+ do myšacích tymocytov. Oddelenie biochémie a mikrobiológie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2010.      
Brezáni, Daniel: Vulkanizácia butylkaučuku neamínovými vulkanizačnými systémami. Katedra plastov a kaučuku CHTF, Slovenská technická univerzita, 1998.      
Ebringerová, Hermína: Vulkanizačné systémy neprodukujúce nitrózoamíny. Katedra plastov a kaučuku CHTF, Slovenská technická univerzita, 1993.      
Matejička, Miroslav: Vulkanizačný systém zmesí pre nákladné radiálne autoplášte. Katedra plastov a kaučuku CHTF, Slovenská technická univerzita, 1994. 1    
Vlnková, Viera: Výber a optimalizácia metódy stanovenia kofeínu. Katedra sacharidov a konzervácie potravín CHTF, Slovenská technická univerzita, 1997.      
Křupalová, Naďa: Výber a vzdelávanie pracovníkov v a.s. Slovnaft Bratislava. Katedra manažmentu CHTF, Slovenská technická univerzita, 1998.      
Lešová, Katarína: Výber biologicky aktívnych látok produkovaných mikromycétami. Katedra biochemickej technológie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1997.      
Rejtová, Katarína: Výber emulgátora z hľadiska kvality kozmetickej emulzie. Katedra mlieka, tukov a hygieny požívatín CHTF, Slovenská technická univerzita, 1993.      
Kocsisová, Edita: Výber mikroorganizmov na mliečnu fermentáciu. Katedra chémie a technológie sacharidov a potravín CHTF, Slovenská technická univerzita, 1991. 1    

Page 42 of 46

Result Pages:    « first ‹ previous  37 38 39 40 41 42 43 44 45 46  next › last »