|
Vplyv prírodných antioxidantov na stabilitu lipidov
Martin Vittek: Vplyv prírodných antioxidantov na stabilitu lipidov. Katedra sacharidov a konzervácie potravín CHTF, Slovenská technická univerzita, 1995-05. 97 s.
|
|
Document type:
|
Záverečná práca / Thesis |
|
Attached Files |
Name |
Description |
MIMEType |
Size |
Downloads |
d-12025-1995.pdf
|
d-12025-1995 |
application/pdf |
18.69MB |
0 |
Autor(i)/Author(s) |
Martin Vittek
|
Názov / Title |
Vplyv prírodných antioxidantov na stabilitu lipidov
|
Fakulta, oddelenie |
Katedra sacharidov a konzervácie potravín CHTF
|
Inštitúcia / Institution |
Slovenská technická univerzita
|
Dátum publikovania / Publication date |
1995-05
|
Typ práce / Thesis type |
diplomová práca
|
Supervízor(i)/ Supervisor(s) |
Ing. Mária Takácsová, CSc.
|
Počet strán / Total pages |
97
|
Collection year |
1995
|
Jazyk / Language |
slovak
|
Subjects |
290000 Engineering and Technology 290100 Industrial Biotechnology and Food Sciences
|
Abstrakt / Summary |
V diplomovej práci som sa zaoberal štúdiom antioxidačných vlastností pamajoránu, materinej dúšky a kardamómu v oleji RACIOL. V teoretickej časti som popísal základnú charakteristiku a rozdelenie lipidov, uviedol som stručný prehlad a charakteristiku najpoužívanejších bylín a korenín a popísal som ich priemyselné formy aplikácie. Ďalej som uviedol prehlad a charakteristiku najrozšírenejších antioxidantov, ich mechanizmus účinku v priebehu oxidačných reakcií a faktory, ktoré ovplyvňujú ich aktivitu. V experimentálnej časti je opísaná príprava vzoriek, použitý materiál, analytické metódy a matematicko-štatistické spracovanie nameraných údajov. Výsledky experimentálnej práce uvádzam v kapitole 3 Výsledky a diskusia a to vo forme tabuliek, obrázkov a slovného popisu. V závere som zhrnul dosiahnuté výsledky. Na konci diplomovej práce uvádzam zoznam použitej literatúry.
|
|
|
|