|
Vlastnosti prírpdných antioxidantov
Andrea Marettová: Vlastnosti prírpdných antioxidantov. Katedra sacharidov a konzervácie potravín CHTF, Slovenská technická univerzita, 1997-05. 62 s.
|
|
Document type:
|
Záverečná práca / Thesis |
|
Attached Files |
Name |
Description |
MIMEType |
Size |
Downloads |
d-12273-1997.pdf
|
d-12273-1997 |
application/pdf |
12.26MB |
0 |
Autor(i)/Author(s) |
Andrea Marettová
|
Názov / Title |
Vlastnosti prírpdných antioxidantov
|
Fakulta, oddelenie |
Katedra sacharidov a konzervácie potravín CHTF
|
Inštitúcia / Institution |
Slovenská technická univerzita
|
Dátum publikovania / Publication date |
1997-05
|
Typ práce / Thesis type |
diplomová práca
|
Supervízor(i)/ Supervisor(s) |
doc. Ing. Mária Takácsová, CSc.
|
Počet strán / Total pages |
62
|
Collection year |
1997
|
Jazyk / Language |
slovak
|
Subjects |
290000 Engineering and Technology 290100 Industrial Biotechnology and Food Sciences
|
Abstrakt / Summary |
V diplomovej práci som sa zamerala na štúdium zmien lipidov v modelových vzorkách rastlinných olejov „Heliol" (nebol fortifíkovaný vitamínmi A a E ) a „Raciol" s prídavkom etanolových extraktov anízu, angeliky, šalvie, čiernej bazy a Herboru P31 (rozmarínu). V teoretickej časti som pozornosť sústredila predovšetkým na antioxidačné vlastnosti korenín, ako aj na charakteristiku a zloženie; a tiež som sa zaoberala štruktúrou, rozdelením a zmenami lipidov. V experimentálnej časti, ktorá pozostávala z dvoch pokusov som uviedla použitý materiál, prípravu vzoriek, analytické metódy na sledovanie zmien lipidov a matematicko - štatistické metódy na vyhodnocovanie výsledkov. V kapitole výsledky a diskusia sú uvedené namerané výsledky čísla kyslosti, peroxidového čísla, tiobarbiturového čísla a oxidačných produktov (diénov, triénov) vo forme slovného popisu, tabuliek a grafov.
|
|
|
|