List of Subject Classifications Records

Browse Results (930 results found)

Subscribe to the RSS feed for this result set

Page 5 of 10

Result Pages:    « first ‹ previous  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  next › last »


  Abstract Views File Downloads ResearcherID Citation Count
Trnovec, Bystrík: Príprava a modifikácia vlastností tenkých vrstiev na papieri s cieľom zlepšenia jeho funkčnosti, spevnenia a ochrany. Oddelenie polygrafie a aplikovanej fotochémie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2005.      
Kronek, Juraj: Príprava a polymerizácia funkčných derivátov 2-oxazolínov. Ústav polymérov, Slovenká akadémia vied, 2001. 2    
Ďurkovčíková, Radoslava: Príprava a spekanie gélov hydroxyapatitu. Katedra keramiky, skla a cementu CHTF, Slovenská technická univerzita, 2000. 1    
Stredánska, Valéria: Príprava a štúdium kompozitných biomateriálov s anorganickou zložkou. Katedra polygrafie a aplikovanej fotochémie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1996.      
Talába, Pavol: Príprava a štúdium štruktúry a vlastností nových derivátov celulózy. Katedra vlákien a textilu CHTF, Slovenská technická univerzita, 1996.      
Hradská, Monika: Príprava a štúdium vlastností alkyl a acylderivátov karboxymetyl a hydroxypropylcelulózy. Katedra vlákien a textilu CHTF, Slovenská technická univerzita, 1993.      
Podhradská, Silvia: Príprava a štúdium vlastností elektricky vodivých polymérnych kompozitov. Ústav polymérov, Slovenská akadémia vied, 2007.      
Hovorková, Katarína: Príprava a štúdium vlastností elektroizolačného laku pre povrchovú ochranu zostavených dosiek s plošnými spojmi. Katedra textilu, papiera a celulózy CHTF, Slovenská vysoká škola technická, 1989.      
Andrášiková, Ladislava: Príprava a štúdium vlastností éterov a esterov celobiózy. Katedra vlákien a textilu CHTF, Slovenská technická univerzita, 1993.      
Raková, Stanislava: Príprava a štúdium vlastností polymérnych vrstiev využiteľných v obalovom priemysle. Oddelenie polygrafie a aplikovanej fotochémie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2006.      
Mravčáková, Miroslava: Príprava a štúdium vlastností vodivých polymérnych nanokompozitov. Ústav polymérov, Slovenská akadémia vied, 2006.      
Krošlák, Michal: Príprava a vlastnosti biodegradovateľných zmesí na báze PCL a PHB. Oddelenie plastov a kaučuku FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2009.      
Adamovičová, Lucia: Príprava a vlastnosti fotochemickej bariérovej vrstvy. Katedra polygrafie a aplikovanej fotochémie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1996.      
Čiernik, Richard: Príprava a vlastnosti fotochemický modifikovateľných polymérnych vrstiev. Katedra polygrafie a aplikovanej fotochémie CHTF, Slovenská technická univerzita, 2001.      
Kokavcová, Katarína: Príprava a vlastnosti halogenidovo - zmiešaných Cu+ iónovo vodivých skiel. Oddelenie keramiky, skla a cementu FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2003.      
Karpinský, Ľudovít: Príprava a vlastnosti imobilizovaných vrstiev TiO2. Katedra polygrafie a aplikovanej fotochémie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1995.      
Úlehlová, Jana: Príprava a vlastnosti modifikovaných chitozánových membrán. Oddelenie plastov a kaučuku FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2007.      
Oravcová, Andrea: Príprava a vlastnosti plastocementov. Oddelenie plastov a kaučuku FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2007.      
Dušová, Adriana: Príprava a vlastnosti polymérnych nanokompozitov na báze halloyzitu. Oddelenie plastov a kaučuku FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2008.      
Sílešová, Dorota: Príprava a vlastnosti polymérnych vrstiev na báze fotochemicky aktívnych derivátov polyvinylalkoholu. Oddelenie polygrafie a aplikovanej fotochémie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2010.      
Halušová, Dana: Príprava a vlastnosti polymérovej zmesi modifikovaný polypropylén—polyvinylalkohol. Katedra vlákien a textilu CHTF, Slovenská technická univerzita, 1995.      
Mlynarčíková, Zita: Príprava a vlastnosti polypropylénových nanokompozitnych vlákien plnených organofilnými vrstevnatými silikátmi. Katedra vlákien a textilu FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2004.      
Šuťáková, Stanislava: Príprava a vlastnosti tenkých polymérnych filmov fotopolymerizáciou na rôznych podložkách. Katedra polygrafie a aplikovanej fotochémie CHTF, Slovenská technická univerzita, 2001.      
Vtáková, Eva: Príprava a vlastnosti vlákien polypropylén - polyakryláty. Katedra vlákien a textilu CHTF, Slovenská technická univerzita, 1991.      
Iždinská, Zdenka: Príprava a vlastnosti vrstiev na báze modifikovaných vodorozpustných polymérov. Oddelenie polygrafie a aplikovanej fotochémie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2005.      
Kelemenová, Katarína: Príprava a vlastnosti vrstiev na báze modifikovaných vodorozpustných polymérov. Oddelenie polygrafie a aplikovanej fotochémie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2004.      
Oravec, Ján: Príprava a vlastnosti zmesí polyvinylchlorid - kaučuk. Katedra plastov a kaučuku CHTF, Slovenská technická univerzita, 1991.      
Jakubíková, Gabriela: Príprava buničín pôsobením peroxidových zlúčenín. Katedra technológie dreva, celulózy a papiera CHTF, Slovenská technická univerzita, 1992.      
Belicová, Ľubica: Príprava drevného uhlia a aktívnych sorbentov z rastlinných surovín. Katedra chemickej technológie dreva, celulózy a papiera CHTF, Slovenská technická univerzita, 1994.      
Danko, Martin: Príprava fluorescenčných značiek a ich využitie na charakterizáciu IPN sietí. Ústav polymérov, Slovenká akadémia vied, 2001. 1    
Fábry, Jozef: Príprava fotochemicky aktívnych derivátov vodorozpustných polymérov. Katedra polygrafie a aplikovanej fotochémie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2002.      
Lecák, Marek: Príprava kopolyamidu epsilón-kaprolaktamu a kyselinou tereftálovou a hexametyléndiamínom. Katedra vlákien a textilu CHTF, Slovenská technická univerzita, 1993.      
Kubaský, Jozef: Príprava kopolyamidu na báze epsilon-kaprolaktamu, kyseliny tereftalovej a piperazínu, resp. jeho derivátu. Katedra vlákien a textilu CHTF, Slovenská technická univerzita, 1992.      
Jantošíková, Gabriela: Príprava neutralizačných látok pre deacidifikáciu papiera. Katedra chemickej technológie dreva, celulózy a papiera FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2002.      
Kohutová, Mária: Príprava polymérov a ich využitie pri príprave zmesných syntetických vlákien. Katedra vlákien a textilu CHTF, Slovenská technická univerzita, 1995.      
Mlynarčíková, Zita: Príprava polymérovej zmesi polypropylén - polyamid 6 pre vlákna a). Príprava zvlákniteľnéj zmesi PP-PA 6 b). Charakterizovanie fyzikálnych vlastností získaných zmesných vlákien. Katedra vlákien a textilu CHTF, Slovenská technická univerzita, 2000.      
Chudej, Jakub: Príprava polymérových disperzií na báze nasýtených a nenasýtených stabilizátorov PEO typu. Ústav polymérov, Slovenká akadémia vied, 2002. 1    
Chovancová, Lenka: Príprava polypropylénových kompozitných vlákien plnených anorganickým plnivom. Katedra vlákien a textilu CHTF, Slovenská technická univerzita, 2001.      
Fleischmannová, Ľubica: Príprava polypropylénových nanokompozitných vlákien plnených anorganickými časticami. Katedra vlákien a textilu FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2002.      
Kršiak, Miroslav: Príprava polyvinylalkoholových zmesí pre fólie so zlepšenou rozpustnosťou a biodegradovateľnosťou. Katedra plastov a kaučuku CHTF, Slovenská technická univerzita, 2000.      
Orlejová, Jana: Príprava profilovaných vlákien na báze zmesi polypropylénpolyamid. Katedra vlákien a textilu CHTF, Slovenská technická univerzita, 1991.      
Čojzilsurengijn, Ojunsajchan: Príprava rozpustného kolagénu. Katedra polygrafie a aplikovanej fotochémie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1994.      
Chocholoušek, Jozef: Príprava sklokeramických materiálov riadenými postupmi nukleácie a kryštalizácie skiel. Katedra keramiky, skla a cementu FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2003.      
Macháčková, Lenka: Príprava tenkých povrchových filmov fotoiniciovanou polymerizáciou. Katedra polygrafie a aplikovanej fotochémie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2002.      
Badura, Juraj: Príprava vanilínu z Mg-sulfitových výluhov. Výskumný ústav papiera a celulózy, 1989.      
Pavlíková, Silvia: Príprava vláknotvorných polymérnych zmesí. Katedra vlákien a textilu CHTF, Slovenská technická univerzita, 1998.      
Nagy, Gabriel: Príprava, modifikácia a vlastnosti polymérnych vrstiev. Oddelenie polygrafie a aplikovanej fotochémie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2008.      
Búcsiová, Ľubica: Príprava, spektrálna charakteristika, fotochemická stabilita a fotostabilizačná účinnosť viacfunkčných značiek typu chromofór/ HAS. Ústav polymérov, Slovenská akadémia vied, 2000.      
Fiala, Radim: Příspěvek ke studiu fotokatalytických procesu na povrchu Ti02. Katedra polygrafie a aplikovanej fotochémie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1996.      
Lacuška, Miroslav: Príspevok k problematike polyméranologických premien polyvinylformalu. Výskumný ústav káblov a izolantov, 1987.      
Tuan, Do Manh: Príspevok k problematike pôsobenia kombinácií urýchľovačov vulkanizácie. Katedra chemickej technológie plastických látok a vlákien CHTF, Slovenská vysoká škola technická, 1990.      
Valášek, Jaroslav: Príspevok k štúdiu fotolitografie. Katedra textilu, papiera a celulózy CHTF, Slovenská vysoká škola technická, 1981.      
Alexy, Pavol: Príspevok k využitiu dreveného vulkanizátu v podošvových zmesiach. Katedra chemickej technológie plastických látok a vlákien CHTF, Slovenská vysoká škola technická, 1989.      
Szentiványi, Norbert: Problematika homogenizácie v procese farbenia polypropylénových vlákien v hmote. Katedra chemickej technológie plastických látok a vlákien CHTF, Slovenská vysoká škola technická, 1988.      
Čaracký, Ladislav: Procesy a zariadenia na ochranu historických kníh a dokumentov. Technologické schémy známych procesov a zariadení a návrh modelového zariadenia pre účely SR. Oddelenie chemickej technológie dreva, celulózy a papiera FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2005.      
Zhu, Guo-Quan Properties of a poly(ethylene glycol)-block-poly(γ-benzyl l-glutamate)-graft-poly(ethylene glycol) copolymer membrane Chemical Papers, Vol.64, No. 1, 2010, 34-39      
Hodúl, Pavol: Radiačná odolnosť kompozitných materiálov na báze termoplastov. Katedra plastov a kaučuku CHTF, Slovenská technická univerzita, 1994. 1    
Hučková, Marianna: Radikálová fotopolymerizácia niektorých akrylátových monomérov monitorovaná metódou RTIR. Katedra polygrafie a aplikovanej fotochémie CHTF, Slovenská technická univerzita, 2000.      
Mikulášová, Mária: Rastlinné polysacharidy a ich degradačné produkty ako substráty pre biotechnológie. Katedra chemickej technológie dreva, celulózy a papiera CHTF, Slovenská technická univerzita, 1993.      
Mišík, Marek: Reaktívne spracovanie polymérnych kompozitov na báze hydroxidu horečnatého. Katedra plastov a kaučuku CHTF, Slovenská technická univerzita, 1999. 1    
Stejskal, Jaroslav, Trchová, Miroslava, Brožová, Libuše and Prokeš, Jan Reduction of silver nitrate by polyaniline nanotubes to produce silver-polyaniline composites Chemical Papers, Vol.63, No. 1, 2009, 77-83      
Omámik, Peter: Regenerácia odpadovej kuchynskej soli a chrómu z chromitých činiacich roztokov. Katedra polygrafie a aplikovanej fotochémie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1993.      
Kruppová, Tatiana: Regulovanie molekulovej hmotnosti kopolymérov maleínanhydridu. Katedra plastov a kaučuku CHTF, Slovenská technická univerzita, 1994. 4    
Zacharová. Soňa: Relaxačné a štruktúrne zmeny v orientovanej polypropylénovej fólii. Katedra vlákien a textilu CHTF, Slovenská technická univerzita, 1996.      
Eliáš, Ondrej: Reológia gumárenských zmesí s obsahom gumovej drviny. Katedra plastov a kaučuku CHTF, Slovenská technická univerzita, 1996. 1    
Chlebcová, Miriam: Reologické vlastnosti gumárenských zmesí. Oddelenie plastov a kaučuku FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2003.      
Banský, Ervín: Reologické vlastnosti systému hyalurónová kyselina - bioaktívna látka. Katedra polygrafie a aplikovanej fotochémie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1994.      
Veľasová, Renáta: Reologické vlastnosti systému polymér-tenzid-rozpúšťadlo. Katedra polygrafie a aplikovanej fotochémie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1993.      
Zatroch, Tomáš: Reoviskozimetria ofsetových tlačových farieb. Katedra polygrafie a aplikovanej fotochémie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1999.      
Plachý, Marián: Reoviskozimetria ofsetových tlačových farieb. Katedra polygrafie a aplikovanej fotochémie CHTF, Slovenská technická univerzita, 2001.      
Hricková, Júlia: Reoviskozimetria ofsetových tlačových farieb. Oddelenie polygrafie a aplikovanej fotochémie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2003.      
Polláková, Andrea: Reoviskozimetria ofsetových tlačových farieb a ich emulzií s vlhčiacim roztokom. Katedra polygrafie a aplikovanej fotochémie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1997.      
Kindernay, Juraj: Reoviskozimetria ofsetových tlačových farieb a ich emulzií s vlhčiacim roztokom. Katedra polygrafie a aplikovanej fotochémie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1998.      
Krajčí, Vladimír: Repný pektín a jeho vplyv na vlastnosti papierového listu. Katedra technológie dreva, celulózy a papiera CHTF, Slovenská technická univerzita, 1992.      
Poláková, Jana: Revitalizácia vlastností starnutého papiera. Oddelenie chemickej technológie dreva, celulózy a papiera FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2008.      
Špániková, Daniela: Riadená degradácia polypropylénu. Katedra chemickej technológie plastických látok a kaučuku CHTF, Slovenská vysoká škola technická, 1988.      
Repová, Martina: Riadený proces výroby modelov starnutého papiera v hermeticky uzavretom reaktore. Oddelenie chemickej technológie dreva, celulózy a papiera FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2005.      
Beko, Ľuboš: Riešenie kvality zušľachtených kartónov pre knižnú väzbu. Katedra polygrafie a aplikovanej fotochémie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1997.      
Majerechová, Daniela: Riešenie zámeny zdravotne závadných antidegradantov v plášťových zmesiach. Katedra plastov a kaučuku CHTF, Slovenská technická univerzita, 1991.      
Koželuhová, Marcela: Separácia a analýza produktov z tepelného krakovania polymérov. Oddelenie technológie ropy a petrochémie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2007.      
Hájeková, E., Špodová, L., Bajus, M. and Mlynková, B. Separation and characterization of products from thermal cracking of individual and mixed polyalkenes Chemical Papers, Vol.61, No. 4, 2007, 262-270      
Talapková, Daniela: Škodlivé účinky horenia niektorých polymérnych materiálov. Katedra textilu, celulózy a papiera CHTF, Slovenská vysoká škola technická, 1987.      
Čeppan, Martin: Skupinové zloženie asfaltov. Určenie reprodukovateľnosti separácie. Oddelenie technológie ropy a petrochémie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2007.      
Šavrtková, Silvia: Sledovanie a porovnanie fyzikálno-mechanických vlastností buničín pre výrobu jednostranne hladených bielených baliacich papierov. Katedra chemickej technológie dreva, celulózy a papiera FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2002.      
Kurucová, Anna: Sledovanie antiredepozičnej účinnosti polymérov. Katedra vlákien a textilu CHTF, Slovenská technická univerzita, 1991.      
Hollá, Alexandra: Sledovanie stálosti trvanlivosti papiera. Katedra technológie dreva, celulózy a papiera CHTF, Slovenská technická univerzita, 1991. 1    
Šatka, Miroslav: Sledovanie štruktúry a vlastností zmesí PVC a nitrilového kaučuku. Katedra plastov a kaučuku CHTF, Slovenská technická univerzita, 1991.      
Horváthová, Darina: Sledovanie väzbovej schopnosti buničinových vlákien. Katedra technológie dreva, celulózy a papiera CHTF, Slovenská technická univerzita, 1992.      
Dedinská, Miroslava: Sledovanie väzbovej schopnosti buničinových vlákien. Katedra technológie dreva, celulózy a papiera CHTF, Slovenská technická univerzita, 1991. 1    
Švorcová, Lucia: Sledovanie zmien novodobých písacích látok po starnutí. Katedra polygrafie a aplikovanej fotochémie CHTF, Slovenská technická univerzita, 2003.      
Šimová, Helena: Solubilizácia kolagénu. Katedra polygrafie a aplikovanej fotochémie CHTF, Slovenská technická univerzita, 1993.      
Ruban, I. N., Sidorenko, O. E., Kudyshkin, V. O., Bozorov, N. I., Yunusov, M. Yu., Voropaeva, N. L., Kogan, G. and Rashidova, S. Sh. Sorption of Water Vapour by N-Vinyl Caprolactam Oligomers Chemical Papers, Vol.59, No. 5, 2005, 294-297      
Lobíková, Jana: Špecifická väzbová pevnosť buničinových vlákien. Katedra chemickej technológie dreva, celulózy a papiera CHTF, Slovenská technická univerzita, 1994.      
Valentín, Marián: Spektrálne a kolorimetrické modelovanie reprodukcie farby tlačou. Katedra polygrafie a aplikovanej fotochémie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2002.      
Váryová, Lucia: Spektroskopické štúdium grafických štruktúr historických dokumentov. Oddelenie polygrafie a aplikovanej fotochémie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2009.      
Gál, Lukáš: Spektroskopické vlastnosti modelových systémov atrament-papier pri starnutí. Oddelenie polygrafie a aplikovanej fotochémie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2009.      
Kačalka, Ján: Spracovanie zberového novinového papiera pôsobením kyseliny peroxooctovej. Katedra technológie dreva, celulózy a papiera CHTF, Slovenská technická univerzita, 1991. 1    
Prekop, Jaroslav: Spracovateľské a fyzikálno - mechanické vlastnosti zmesí na báze halogén - butylových kaučukov. Katedra plastov a kaučuku CHTF, Slovenská technická univerzita, 1991.      
Kapusta, Ján: Spracovateľské vlastnosti gumárenských zmesí s obsahom gumovej drviny. Katedra plastov a kaučuku CHTF, Slovenská technická univerzita, 1996.      
Gašparík, Matúš: Správa farieb v ink-jetovej tlači. Oddelenie polygrafie a aplikovanej fotochémie FCHPT, Slovenská technická univerzita, 2004.      

Page 5 of 10

Result Pages:    « first ‹ previous  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  next › last »